|
Prioritou naší společnosti je pěstování jahod. S touto činností máme bohaté a letité zkušenosti. Začátek pěstování jahod sahá do devadesátých let. Technologie pěstování je v současné době zaměřena na produkci jahod pod závlahami. Řádky mezi jahodami jsou vyplněné slámou, což umožňuje sběr jahod i za nepříznivého počasí.
Jahody pro zdraví
Jahody jsou bohatým zdrojem vitamínů A, B, C, E a minerálních látek, a to převážně bóru, draslíku, fluoru, fosforu, hořčíku, kobaltu, síry a vápníku. Jahody obsahují z 87 % vodu a také překvapivě mnoho vlákniny a naopak velice málo přírodního cukru. Kromě jiného jahody také obsahují organické kyseliny, které jim dodávají charakteristickou chuť a vůni. Obsahují kyselinu jablečnou, citrónovou, chininovou, šťavelovou a salicylovou.
Naše firma získala osvědčení o zdravotní virologické nezávadnosti jahod.
|
|